Publicaties

Bekijk, download en bestel hier onze publicaties en producten van de participatieacademie. Zoek je voorbeelden van flyers die wij hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Routeplanner jongeren

In deze routeplanner kunnen jongeren bijhouden hoe hun eigen MDt verloopt, terwijl er per sprong enkele handvatten en handige tips beschreven staan. De routeplanner biedt een duidelijk overzicht voor de jongeren, waarin ze meteen kunnen zien welke stappen er nog zullen volgen en hoe een MDt er ongeveer uit kan komen te zien.

Download

Routeplanner begeleiders

Deze routeplanner biedt handvatten voor de begeleider van een jongere tijdens zijn of haar MDt. Er staan handige tips in, die bruikbaar zijn voorafgaand aan en tijdens de MDt. De routeplanner motiveert om bij te houden welke ideeën er zijn, welke acties nodig zijn, wat goed gaat en wat beter kan.

Download

Blog Jong & Meer: ‘Aanpakken en doorpakken is hun motto’’

Een projectmedewerker vertelt over zijn ervaringen bij het MDT project ‘Jong en Meer’

Download

Handboek methode Impacter

Auteurs: Demmers, B. & Daems, J.

Dit handboek is een stappenplan waarmee je Impacter in je eigen gemeente of regio kunt vormgeven. Impacter is onderdeel van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd.

Download

Alle documenten vanuit de METhode

Jaar: 2020

In de Methode, gids voor het participatief werken met kwetsbare jongeren in hun Maatschappelijke Diensttijd worden enkele onderliggende documenten genoemd welke hieronder te downloaden zijn.

Lees meer

De METhode

Auteurs: Pehlivan, T. & L. Rutjes (redactie)
Jaar: 2020

Deze gids is speciaal voor (toekomstige) begeleiders van kwetsbare jongeren die een Maatschappelijke Diensttijd doen. De METhode biedt handvatten voor het scheppen van een veilige, rijke en leerzame omgeving waarin jongeren zich willen en kunnen ontwikkelen, vanuit een heldere visie op self-empowerment van jongeren.

Download Bestel

Toolkit Jeugdparticipatie

Auteurs: Bauer, J., & Rutjes, L. m.m.v. van der Gaag, R., & Mak, J.
Jaar: 2012

In deze Toolkit worden 32 verschillende methoden (tools) gepresenteerd.

Download