Dit doen we

Zoek je inspiratie, praktische hulp, ondersteuning of wil je de samenwerking opzoeken? Neem contact met ons op!
Wil je je aansluiten bij deze alliantie? Klik hier.

Inspiratie

De academie verzorgt korte workshops, cursussen en trainingen die organisatoren/uitvoerders inspireert om participatief te willen werken, of hun manier van werken te verdiepen en/of verankeren in hun werkomgeving.

Bijvoorbeeld een training waarbij je specifieke vaardigheden traint of tools leert die je kunt inzetten bij het begeleiden van jongeren.

Alle workshops, cursussen en trainingen worden op maat gemaakt.

Gedaan: de participatieacademie heeft in Friesland diverse participatietrainingen gegeven aan professionals in het veld.


Praktische hulp in uitvoering

Je kan de academie inschakelen voor:

  • het opzetten van werk/stuurgroepen met jongeren
  • ontwikkeling en uitvoering van participatieve evaluatie- en procesmonitor
  • organisatie van onderzoeks/CreatieTeams: teams van jongeren die op specifieke vragen/verzoeken van de academie en van organisaties/uitvoerders van MDT dingen kan doen, zoals: het testen van materialen en producten en ook bezoeken van MDT-projecten om te helpen of te adviseren bij het ‘participatieproof’ maken van die projecten.

Actief: de participatieacademie heeft een evaluatie- en procesmonitor ontwikkeld voor de organisatie Ons Welzijn binnen project MET.

Ondersteuning

Bij landelijke MDT meetings verzorgen we deelsessies over participatief werken als ook in diverse platforms zoals Amsterdam Platform MDT (APM).

Daarnaast stelt de academie bestaand en nieuw materiaal (gids, routeplanners, monitors, e.d.) beschikbaar en ontwikkeld deze door op basis van ervaringen van organisaties/uitvoerders in sessies, workshops, cursussen en de leernetwerken. Zie hiervoor het kopje publicaties.

Eigen maken van participatie

We kunnen helpen je te koppelen aan organisaties die met participatief werken binnen MDT geëxperimenteerd hebben en al veel ervaring hebben opgedaan. Hoe organiseren bijv.  andere MDT- projecten die participatief werken de werving van jongeren of hoe ziet het na-traject eruit? Zie hiervoor ook Doe mee met MDT.

Actief: de participatieacademie ondersteunt de organisatie Connect2Jeugd bij nieuwe aanvraag voor een MDT project. Deze aanvraag is ook volledig participatief en gebaseerd op project MET.